FAL

Storvreta tog revansch i giganternas final

21 april 2018 17:25
SSL-slutspelet

Det var högt tempo när Storvreta och Falun drabbades samman i giganternas final. Storvreta tog ledningen med 2-0, men dalalaget hämtade upp och kvitterade. Närmare än så kom inte Falun och Storvreta vann till slut med 6-2 och tog hem klubbens femte SM-guld.

Storvreta - Falun 6-2 (2-1,2-1,2-0)

Mål Storvreta: Filip Stenmark, Jimmie Pettersson, Fredrik Lindholm, Valdemar Ahlroth, Albin Sjögren, Alexander Rudd

Mål Falun: Thomas Holmgren, Rasmus Enström

Det var full fart redan från start, så fort ett av lagen fick tag i bollen drev man snabbt in i offensiv zon vilket resulterade i en svängig inledning. Efter dryga sju minuter kom Storvretas Filip Stenmark in med full fart i offensiv zon och satte ledningsmålet framför en euforisk Storvretaklack. Jublet hann knappt lägga sig innan mål nummer två kom, när Jimmie Pettersson lämnats fri på sin kant.

Efter 2-0-målet började de båda lagen att vårda bollen och försöka hitta ett bättre passninsgsspel. Men tempot höjdes igen och Thomas Holmgren tog bollen från egen zon och rusade in med ett distinkt avslut, och det rosa havet fick jubla för första gången i matchen. Faluns mål gav dalalaget energi som låg på för en kvttering och höjde tempot i matchen ytterligare.

Falun öppnade starkast i mittenakten och hade bäst chanser att få in en kvittering, och den kom efter sju minuter genom Rasmus Enström på tennis, efter att Alexander Galante Carlström försökt få bollen i mål två gånger om. Matchen stod sedan och vägde innan Storvreta återtog ledningen efter att Fredrik Lindholm tagit hand om Valdemar Ahlroths skott, som Faluns Johan Rehn lämnat retur på. Valdemar Ahlroth utökade sedan ledningen till 4-2 innan den andra perioden var slut.

Falun fick inte stopp på Storvreta

Den sista perioden började likt den första med snabba omställningar från båda håll. Alexander Galante Carlström fick efter drygt halva den tredje perioden Falunpubliken att jubla i hopp om en reducering, men bollen tog i utsidan av målet. Tiden tickade snabbt för Falun som kämpade för en reducering och publiken gjorde sitt bästa för att lyfta dalalaget.

Storvreta hade sedan en femte boll i mål men det dömdes bort, något som fick Storvreta att tagga till och pressa på för ytterligare ett ledningsmål. Med tre minuter kvar valde Falun att plocka målvakten men kort därefter drabbades dalalaget av en utvisning. Falun plockade Rehn från målet igen och spelade fem mot fem, då klev Albin Sjögren fram och satte 5-2 i öppen kasse. Alexander Rudd ville även han se till att skriva in sig i målprotokollet och petade in Storvretas sjätte mål på returen från Albin Sjögrens skott med drygt 50 sekunder kvar av matchen. Storvreta tog därmed sitt femte SM-guld och tog revansch på Falun från senast de båda lagen drabbades samman i en final, säsongen 2013/2014.