Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Pixbo
PIX

Joelsson - IKSU:s hjältinna

6 april 2018 20:50
SSL-SLUTSPELET

Sofia Joelsson fixade först kvitteringen med mindre än minuten kvar av ordinarie matchtid och satte sedan även den avgörande straffen. IKSU plockade således hem den första semifinalronden mot Pixbo efter 4-3 hemma i Västerbotten.


IKSU - Pixbo 4 - 3 STR (0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 1-0)

Mål IKSU: Maja Viström, Johanna Hultgren, Sofia Joelsson 2

Mål Pixbo: Cecilia Habib Westh, Eliska Krupnova, Stephanie Boberg

I semifinalreprisen mellan IKSU och Pixbo var det gästerna från Mölnlycke som satte sig i ledningen. Gästerna kunde gå upp till både 1- och 2-0 efter mål av Cecilia Habib Westh samt Eliska Krupnova - en ställning som stod sig perioden ut.

I den andra kröp hemmalaget närmare. Tre minuter in hittade Maja Viström nätet på pass från Myra Aggestål - ett mål som blev periodens enda i en match som så långt var målsnål.

Pixbo gick upp i en 3-1-ledning åtta minuter in i den tredje akten, men trots det skulle IKSU komma tillbaka. Med dryga fyra minuter kvar hängde Johanna Hultgren in reduceringen och efter en timeout av hemmalaget klev Sofia Joelsson fram och satte kvitteringen för västerbottningarna - vilket blev den sista fullträffar i ordinarie matchtid.

Efter tio mållösa minuter skulle mötet avgöras på straffar - och väl där blev Joelsson, som tidigare noterades för kvitteringsmålet, stor hjälte. IKSU plockade därmed det första mötet i bäst av fem, när serien vänder ner till Mölnlycke för match två på söndag.