MORA

Mora slog tillbaka - vände och fixade avgörande match

13 april 2018 21:30
SSL-slutspelet

En seger var ett måste och en seger ordnades. KAIS Mora löste en femte och avgörande semifinal mot Täby, det genom att vända ett tvåmålsunderläge till en klar triumf.

Täby - KAIS Mora 2-8 (1-0, 1-3, 0-5)

Mål Täby: Ranja Varli, Louise Wickström

Mål Mora: Anna Wijk 2, Jessika Eriksson 2, Malin Lundquist, Mira Wickman, My Kippilä, Elin Reinestrand

Dubbla vinster hade satt upp Täby i förarsätet i semifinalserien. Stockholmarna gick därför för att stägna butiken och säkra en finalbiljett på fredagen, en jakt som började bra. Den 1000 personer stora publiken i Tibblehallen fick se en länge mållös första period ta fart i slutminuten.

Ranja Varli skickade då 1-0 i nät, framspelad av lagkapten Jennifer Stålhult. Ledningsbollen gav Täby luft under vingarna och 1.11 in i mittenakten drygade Louise Wickström ut avståndet till 2-0. All press vilade helt plötsligt på KAIS Mora, som svarade upp på bästa vis.

Malin Lundquist bröt gästernas målnolla med sex minuter spelat och kort därefter utjämnade dessutom laget via My Kippilä. Vändningen hann även fullbordas innan periodvilan, sedan Elin Reinestrand satt upp Mora i ledning med sitt 2-3. Övertaget höll sig intakt till starten av tredje, där Anna Wijk klev in i handlingarna.

Morakaptenen behövde där bara en minut på sig för att utöka avståndet till två bollar och Dalalaget trampade därifrån loss. Jessika Erikssons 2-5 tvingade Täby att chansa i jakten på mål och hemmalaget fick aldrig till någon reducering mot en storspelande Amanda Hill. Under de två avslutande minuterna sprang istället Mora in tre mål genom Eriksson, Wijk och slutligen Mira Wickman. Segern landade vid hela 2-8 och det betyder 2-2 i SM-semifinalen som avgörs i en femte och avgörande rond på söndag.