TÄBY

Magisk vändning av Täby - bortaslog Mora

10 april 2018 21:10
SSL-SLUTSPELET

Det såg avgjort ut efter två spelade perioder, men gästande Täby bjöd på en sällan skådad comeback. Man vände underläge 4-1 till seger med 4-5 i den tredje semifinalen mot Mora - och har nu kopplat greppet i jakten på en finalbiljett.

KAIS Mora - Täby 4-5 (3-0, 1-1, 0-4)

Mål Mora: Mira Wickman, Malin Andréasson, Elin Reinestrand, Moa Gustafsson.

Mål Täby: Moa Tschöp, Matilda Sjödin 2, Jennifer Stålhult, Julia Croneld.

1-1 i matcher och helt öppet när den tredje semifinalen mellan Mora och Täby gick av stapeln. Då gick hemmalaget på knock i den första perioden. Mira Wickman, Malin Andréasson och Elin Reinestrand hette målskyttarna när Mora gick från 0-0 till 3-0 på mindre än tio minuter.

Täby hade svårt att komma till lägen och hade också svårt att hämta sig från den chockartade öppningen och tremålsöverläget för Mora stod sig starkt efter två perioder efter att lagen bjudit på varsit mål.

I den tredje perioden var det dock show för hela slanten - och det var Täby som bjöd upp till dans. Två mål av Matilda Sjödin betydde 4-2 och 4-3 och skapade nerv i matchen och Täby hade fått hugg på Mora. Och gästerna bet till. Jennifer Stålhult kvitterade och med dryga fem minuter kvar hade Julia Croneld fullbordat den mäktiga vändningen från underläge 4-1 till ledning 4-5 i den tredje perioden.

Mora tog timeout, satsade allt framåt - men det bar inte frukt. Täby höll undan och segrade med 4-5 och har nu kopplat kommandot i matchserien och leder med 2-1 i matcher med chans på ett avgörande på hemmaplan i nästa omgång.