MUL

Pettersson säkrade vinsten - Storvreta i ny ledning

12 april 2018 21:20
SSL-slutspelet

Ett snabbt ryck gav Storvreta greppet med fyra bollar, men Mullsjö slog tillbaka och hämtade ikapp. Då var det Jimmie Pettersson som tog över i IFU Arena och med ett hattrick skickade han Storvreta ett steg närmare final.

Storvreta - Mullsjö 9-6 (4-1, 2-3, 3-2)

Mål Storvreta: Jimmie Pettersson 3, Robin Nilsberth 2, Henrik Stenberg, Jesper Berggren, Valdemar Ahlroth, Tobias Gustafsson

Mål Mullsjö: Kim Ganevik, David Gillek, Sebastian Palmqvist, Pelle Tarenius, Kasper Hedlund, Petter Van Keppel

Matchserien mellan Storvreta och Mullsjö har varit en målgalen, dramatisk och svängig fight. Det mönstret bröts knappast heller på torsdagen, när IFU Arena öppnade upp med 2400 åskådare på plats. Storpubliken fick tidigt anledning att jubla och redan i den andra spelminuten öppnade Tobias Gustafsson målskyttet.

Valdemar Ahlroth fyllde med tvåan en stund senare och Storvretas rivstart fortsatte att ge Mullsjö besvär. Efter att först Robin Nilsberth och sedan Jesper Berggren fyllt på med varsitt mål från backplats var ledningen uppe i fyra bollar. Då hade inte ens tolv minuter passerat och Mullsjötränaren Andreas Elf kände sig tvingade till timeout. Den hjälpte västgötarna att få stopp på kollapsen, dessutom hann Petter Van Keppel med en reducering innan periodvilan.

Finalplatsen kan säkras borta på lördag

Det var också bara början på Mullsjös upphämtning. För i den andra akten chockade gästerna hela Uppsala genom att på bara 37 sekunder gå från 4-1 till 4-3. Kapten David Gillek och därefter Kim Ganevik hittade nätet varsin gång, och med perioden bara fyra minuter gammal satte Kasper Hedlund dit kvitteringen.

Storvreta hade där tvingats se sin trygga ledning på fyra bollar bli totalt uppäten. Men SSL:s seriesegrare hade kraft att slå, inte minst genom Jimmie Pettersson. Efter att Nilsberth återgett hemmalaget övertaget tog Pettersson över showen. Med ett mål innan periodpausen och två på andra sidan vilan ryckte forwarden på egen hand ifrån Mullsjö.

Petterssons hattrick betydde 8-4 med knappa fyra minuter kvar på klockan. Två sena nätrassel från Mullsjö skapade ny nerv i matchen, men Pettersson hade även en assist kvar att spela ut. Med sitt förarbete till Henrik Stenbergs 9-6 såg kvällens stora huvudfigur till att stänga igen matchen, som alltså Storvreta vann. Uppsalalaget har därmed återtagit ledningen i semifinalserien och kan på lördag avgöra i Nyhemshallen.