STO

Dramatik när Mullsjö vann i sudden mot Storvreta

10 april 2018 21:24
SSL-SLUTSPELET

Mönstret med jämna och målglada matcher mellan Mullsjö och Storvreta håller i sig i semifinalserien. Under tisdagen besegrade Mullsjö gästerna från Uppsala med 7-6 efter förlängning. En seger som betyder 2-2 i matcher och helt lika i semifinalserien.

Mullsjö - Storvreta 7-6 e. förl (1-3, 2-1, 3-2, 1-0)

Mål Mullsjö: Rikard Eriksson 2, Isaac Rosén, Anton Vestlund, Sebastian Palmqvist, Kasper Hedlund.

Mål Storvreta: Valdemar Ahlroth, Nicklas Paulsson 2, Alexander Rudd 2, Fredrik Lindholm,

De tre tidigare semifinalerna mellan Mullsjö och Storvreta har varit målglada historier och den fjärde matchen mellan lagen följde samma mönster där gästande Storvreta bjöd på en ordentlig rivstart. 0-1 kom efter knappa tre minuters spel av Valdemar Ahlroth och innan det ens stod sex minuter på matchklockan lyste resultattavlan 0-3.

Storvreta hade kommit med ett styrkebesked, men Mullsjö var inte ett slaget lag för det. Det var en tät och jämn innebandy hela tiden och sakta kom Mullsjö närmare och närmare och när Rikard Eriksson prickade in sin andra boll för kvällen betydde det 4-4, knappa fyra minuter in i den tredje perioden.

Matchen stod och vägde, publiken var på tå - då klev Storvreta fram med ett nytt ryck. Två snabba mål av Nicklas Paulsson och Alexander Rudd och ledning med 4-6. Men inte heller denna gång skulle Mullsjö se sig besegrat.

Man kämpade och slet, och kom tillbaka. Sebastian Palmqvist satte 5-6 och med blott tolv sekunder kvar stänkte David Gillek in 6-6 till ett öronbedövande måljubel.

Matchen till förlängning - och där svängde det rejält med klara chanser åt båda håll. Det såg länge ut att gå mot straffar, men denna afton var sekunderna på Mullsjös sida. Med 23 sekunder kvar att spela smällde Kasper Hedlund in segermålet till 7-6 - och utjämnade därmed semifinalserien.

2-2 i matcher och helt öppet om vilket lag som ska knipa den åtråvärda finalbiljetten kommande helg. Nästa möte är om två dagar - då i Uppsala.