STO

Nytt uddamålsdrama när Storvreta kvitterade

5 april 2018 21:30
SSL-SLUTSPELET

Det var återigen målrikt och det var återigen nervkittlande. Efter 17 mål i Nyhemshallen var det till slut Storvreta som stod som segrare och kunde således kvittera semifinalserien mot Mullsjö till 1-1.

Mullsjö AIS - Storvreta IBK 8 - 9 (3-2, 2-4, 3-3)

Mål Mullsjö: Pelle Tarenius, Isaac Rosén, Kim Ganevik, Rikard Eriksson, David Gillek, Sebastian Palmqvist 2, Självmål

Mål Storvreta: Jesper Berggren, Robin Nilsberth 2, Mattias Samuelsson, Albin Sjögren 3, Niklas Winroth, Jimmie Pettersson

Det första semifinalmötet mellan Storvreta och Mullsjö bjöd på dramatik ända in i det sista. Den gången var det till slut Mullsjö som gick segrande ur striden och hade således fördel inför rond två hemma i Nyhemshallen.

Det var också hemmalaget som gick segrande ur den första akten på torsdagskvällen. Förvisso gav Jesper Berggren Storvreta ledningen efter två minuters spel, men i powerplay kunde Pelle Tarenius kvittera innan Isaac Rosén och Kim Ganevik satte Mullsjö i en 3-1-ledning. Sista ordet fick gästernas Robin Nilsberth som i numerärt överläge reducerade siffrorna till 3-2 - vilket också var startskottet på en vändning.

I mittenakten gick nämligen Uppsalalaget upp i en 6-3-ledning när bland annat Albin Sjögren, som senare noterades för ett hattrick, inledde sitt målskytte med två stycken fullträffar. Mullsjö åt sig in i matchen och innan periodsignalen ljöd hade man tryckt in två bollar i nät bakom Viktor Klintsten.

Tidigt i den tredje klev Sebastian Palmqvist fram och kvitterade för hemmalaget, men därefter drog återigen gästerna från Uppsala i ytterligare en växel. I powerplay kom först ett ledningsmål och på mindre än två minuter kunde bortalaget gå upp till 6-9.

Likt i IFU Arena senast skulle det bli rafflande och nervkittlande - ända in i det sista. Ett självmål från Storvreta innebar 7-9 med drygt två minuter kvar och kort därefter klev Sebastian Palmqvist återigen fram och reducerade ytterligare. Trots två (!) sena Storvretautvisningar kom inte Mullsjö närmare och fick till slut se sig besegrade med uddamålet.

Därmed kvitterade Uppsalalaget matchserien till 1-1. Rond tre spelas i IFU Arena på lördag.