MUL

Nagelbitare när Mullsjö vann över Storvreta

3 april 2018 21:35
SSL-slutspelet

Det bjöds på högt tempo och två lag som visade på ordentlig slutspelsvilja i IFU Arena. I en match som innehöll det mesta var det till slut gästande Mullsjö som vann rond ett mot Storvreta. Gästerna vann med 8-7 efter förlängning, och Anton Vestlund blev stor matchvinnare.

Storvreta - Mullsjö 7-8 e.förl. (2-4,3-2,2-1,0-1)

Mål Storvreta: Alexander Rudd 2, Albin Sjögren, Victor Andersson, Valdemar Ahlroth, Fredrik Lindholm, Mattias Samuelsson

Mål Mullsjö: Isaac Rosén 2, David Gillek 2, Jesper Kivipaasi, Kasper Hedlund, Gustav Svensson, Anton Vestlund

Hemmalaget öppnade målskyttet genom Alexander Rudd med assist från Albin Sjögren. Men bara drygt två minuter senare kvitterade gästerna - då i ombytta roller. Albin Sjögren skrevs in i målprotokollet med assist från Alexander Rudd. Därefter gick det snabbt för Mullsjö som på bara 12 sekunder hade tagit ledningen med 3-2 genom Jesper Kivipaasi och David Gillek. Den sistnämnde hittade sedan fram till Kasper Hedlund med 25 sekunder kvar av perioden som såg till att gästerna gick till pausvila med en 4-2-ledning.

Det höga tempot fortsatte i den andra perioden och då med formationen Albin Sjögren, Alexander Rudd och Victor Andersson som höll sig framme igen - denna gång med Andersson som avslutare. Gästerna fortsatte dock trumma på och gick upp till en 6-3-ledning, samtidigt som Mullsjö fortsatte att hitta luckor hade hemmalaget svårt att sätta sina relativt öppna lägen. I powerplay kunde sedan Valdemar Ahlroth göra sitt första mål i slutspelet denna säsong, genom att sätta den i krysset. Och från ingenstans kom sedan Storvretas femte mål genom Fredrik Lindholm.

– De andra femmorna måste höja sig lite. Vi har varit starka i tredje förut, vi vet att Mullsjö kommer gå ner och täcka skott. Men vi kommer trycka på ganska bra och det kommer nog trilla in några mål, sa Albin Sjögren till SSLPlay efter den andra perioden.

Dramatik in i det sista

Hemmalaget startade starkast men hade fortsatt svårt att sätta sin lägen. Storvretas Nicklas Paulsson tappade sedan bollen till David Gillek med drygt tio minuter kvar att spela och Mullsjö var uppe i en tvåmålsledning - igen. Mattias Samuelsson svarade då genom att skicka upp ett riktigt kanonskott i krysset från drygt halva planen. Storvreta fortsatte att stressa Mullsjö och det var en nagelbitare in i det sista. Med två minuter kvar bjöds Storvreta på en straff efter en tilltrasslad situation i målområdet. Alexander Rudd tog tillvara på läget och kvitterade till publikens stora glädje och tog matchen till förlängning.

När Kim Ganevik kom i full fart i offensiv zon och stoppades upp var straff för gästerna ett faktum - David Gillek drog då skottet i ribban. Efter fyra minuter hittade Kim Ganevik fram till Anton Vestlund som blev stor matchvinnare när Mullsjö vann rond ett mot Storvreta i en match som innehöll det mesta.