SIR

Moras offensiv knäckte Sirius

22 mars 2018 21:05
SSL-slutspelet

Mora stod för en riktigt stark offensiv i den första kvartsfinalen mot Sirius. Gästerna fick lägga all kraft på försvarsspelet, men man orkade inte hålla emot i matchen som slutade 7-3.

KAIS Mora - Sirius 7-3 (2-1,2-0,3-2)

Mål KAIS Mora: Jessika Eriksson, Moa Gustafsson, Elin Reinestrand 2, Mira Wickman, Malin Andréasson, Amanda Wall.

Mål Sirius: Linda Englund, Emma Gustafsson, Charlotte Bravo.

Mora gick in till kvartsfinalmötet med Sirius som favoriter och det var också hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Mora bombarderade framåt och skapade en hel del lägen mot ett försvarande Sirius. Följdaktligen kom också målen fram till 2-0, men Sirius stack upp i enstaka kontringar och kom också att reducera till 2-1 innan den första perioden var över.

Men hemmalaget slutade inte att forcera - utan snarade ökade. Mora tryckte tillbaka Sirius ordentligt i den andra perioden och efter mål av Elin Reinestrand och Mira Wickman var det 4-1 till hemmalaget efter 40 minuters spel. Siffror i underkant då vi hade 27-7 på skottklockan efter två perioden.

Gästerna orkade inte att forcera i den tredje perioden. Hemmalget hade kontroll på händelserna, kunde spela avslappnat och ta en säker seger till sist med 7-3.