RÖN

Pixbo segrade efter målkavalkad mot Rönnby

22 mars 2018 21:15
SSL-slutspelet

Pixbo har tagit kommandot i kvartsfinalserien mot Rönnby. Detta efter att man segrat i en riktig målfest i den första matchen. 8-4 slutade mötet i Wallenstamhallen.

Pixbo - Rönnby 8-4 (2-0,2-2,4-2)

Mål Pixbo: Alicia Fylke, Frida Ahlstrand 2, Stephanie Boberg, Linda Andersson, Josefin Wålinder, Eliska Krupnova, Ida Sundberg.

Mål Rönnby: Izabell Rydell, Angelica Nordfeldt, Emma Hellberg, Lisa Söderlund.

Det var en jämn inledning vi fick se när Pixbo tog emot Endre i den första kvartsfinalmatchen. Hemmalaget styrde dock det mesta av spelet och kom till fler klara lägen. Något som betalade av sig då Alicia Fylke och Frida Ahlstrand stod för båda målen i i den första perioden där Pixbo gick ifrån till en 2-0-ledning.

Hemmalaget fortsatte att pressa på i den andra perioden. Frida Ahlstrand bjöd på sitt andra mål för kvällen när hon ökade på till 3-0. Spelet jämnade sedan ut sig och även Rönnby skulle få spräcka nollan i målkolumnen och dramatiken fortsatte in i den tredje perioden med ställningen 4-2.

Emma Hellberg reducerade sedan till 4-3 tidigt i den tredje perioden, och många trodde då på en dramatisk sistaperiod. Men hemmalaget svarade snabbt med två mål, gick ifrån till 6-3, och efter det orkade inte Rönnby att skapa nerv i matchen.

Pixbo höll undan, och ökade också på ledningen och kunde till slut ta ledningen i kvartsifinalserien efter en säker seger med 8-4.