VÄX

Linköping är tillbaka i förarsätet

20 mars 2018 21:10
SSL-slutspelet

Linköping dominerade den första perioden och hade i början av andra en 4-1-ledning. Då påbörjade Växjö en riktig krigarinsats och kunde i inledningen av den tredje perioden både reducera och kvittera till 4-4, innan Eric Björk stod för kvällens sista mål och sköt Linköping till en 2-1-ledning i matcher.

Linköping - Växjö 5-4 (3-1,1-1,1-2)

Mål Linköping: Gustav Fritzell, Felix Lanver, Petter Alm, Oskar Hovlund, Eric Björk

Mål Växjö: André Andersson, Ted Nivestam, Eddie Granberg, Karljohan Ahlroth

Linköping öppnade piggast och dominerade den första perioden när Växjö kom på besök. I mitten av perioden hade östgötarna tagit ledningen med 3-0 efter tre snabba mål på drygt tre minuter. Petter Alm svarade för hemmalagets tredje mål och det var Alms första slutspelsmål sedan säsongen 2014/2015. Med drygt fem minuter kvar av den första perioden drog Gustav Fritzell, som var kvällens första målskytt, på sig en utvisning för obstruktion. Då kunde gästerna få in en reducering genom André Andersson.

Fem minuter och 16 sekunder in i den tredje perioden utökade Oskar Hovlund till 4-1. Växjö fick sedan spela numerärt underläge efter att Magnus Jansson åkt ut två minuter för hårt spel och klarade av att stänga ned Linköping i deras powerplay. I mitten av den andra perioden fick Ted Nivestam in en reducering och det stod 4-2 på tavlan - ett resultat som stod sig perioden ut. Den andra perioden var något jämnare och Linköping kom inte alls till lika många avslut som i den första perioden.

Växjö kom sedan ut med en riktig rivstart i den tredje perioden och inom loppet av 49 sekunder i de första minuterna hade Växjö både reducerat och kvitterat genom Eddie Granberg och Karljohan Ahlroth. Matchen såg länge ut att gå till förlängning men med en minut och åtta sekunder kvar av matchen hittade Gustav Fritzell fram till Eric Björk som gjorde 5-4 som också blev matchens sista mål. Linköping har nu tagit tillbaka ledningen i denna kvartsfinalserie och leder nu med 2-1 i matcher.