Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Mullsjö
MUL

Västgötskt derby och publikfest i kvartsfinalen

15 mars 2018 11:30
SSL-slutspelet

Det har äntligen blivit dags för de första kvartsfinalerna i SSL. Tabelltrean Pixbo ställs mot rivalen och tabellfemman Mullsjö. Nu börjar de båda lagen om från noll och räkna med en ordentlig publikfest när Pixbo tar emot Mullsjö.


Pixbo - Mullsjö

Torsdag 18.40 Wallenstamhallen

Fem senaste Pixbo: V, F, V, V, F

Fem senaste Mullsjö: V, V, V, V, F

I rond ett i kvartsfinalen mellan Pixbo och Mullsjö bjuds vi på ett västgötsk derby när Pixbo står som värd. Hemmalaget avslutade säsongen med en 9-6-seger mot AIK och kommer med fyra raka hemmavinster. Pixbo slutade trea i tabellen med 60 inspelade poäng, en tabellplats som stod på spel in i det sista.

Under säsongen har Pixbo och Mullsjö mötts tre gånger, i de två första mötena var det riktigt jämnt där Pixbo vann båda med 5-4, den första efter övertid. I säsongens sista möte fick Mullsjö ordentlig revansch och slog Pixbo i deras hemmaborg med 6-2.

– Det viktigaste är att rida ut de första tio minuterna där, hålla huvudet kallt och inte dra på sig utvisningar. Det är mest klyschor, men det är så det är, sa poäng- och skytteligatvåan Max Wahlgren till SSL.se tidigare i veckan.

Mullsjö avslutade säsongen starkt och hamnade till slut på en femteplats med 57 inspelade poäng, alltså bara tre poäng efter Pixbo. I de avslutade fyra matcherna besegrades Örebro, seriesegrarna Storvreta, Sirius och Team Thorengruppen. Gästerna åker nu till Wallenstamhallen med siktet inställt på en ny seger och det vankas en ordentlig publikfest.

– Det sluter upp mer folk till matcherna och vi vet även att det kommer att åka bussar ner till Pixbo, just för att det är så nära också. Vi lär nog ha mer folk som hejar på oss än på dem där nere..., hälsar Sebastian Palmqvist till SSL.se.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Pixbo-Mullsjö via SSL Play.