Måndag
14 Okt 1 match
Tisdag
15 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 5 matcher
Lördag
19 Okt 3 matcher
Söndag
20 Okt 4 matcher
Tisdag
22 Okt 2 matcher
Onsdag
23 Okt 3 matcher
Torsdag
24 Okt 3 matcher
Lördag
26 Okt 8 matcher
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Täby
TÄBY

Linköping vill avsluta med seger

16 mars 2018 15:00
Matchguide

Linköpings återkomstsejour i högstaligan blev en kortvarig sådan. Östgötarna är klara för degradering sedan en tid tillbaka - men vill nu avsluta säsongen med en seger. Klara tabellfyran Täby gästar Folkungahallen i seriens sista omgång.


Linköping - Täby

Lördag 15:40 Folkungahallen

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Fem senate Täby: V, V, V, F, F

Linköpings uttåg från högstaligan har varit ett faktum sedan ett gäng omgångar tillbaka. Östgötarna har inte fått spelet att stämma alls under säsongen och inför säsongens sista omgång har SSL-jumbon 16 raka förluster i ryggen. Någon som dock ständigt noterats i poängprotokollet trots förlusterna har varit Amanda Ljunggren. 18-åringen är lagets bästa poängplockare efter Anna Wiman och har producerat både mål och assist i nio av de tio senaste omgångarna. Linköping går nu för att avsluta säsongen på ett hedersamt vis när man ställs mot Täby hemma i Folkungahallen.

Efter Täbys seger och Endres förlust senast blev de förstnämndas fjärdeplats cementerad. Laget kommer således inte att få välja sitt motstånd till den stundande kvartsfinalserien. Det Täby däremot kan och siktar på att göra, är att avsluta grundseriesäsongen med en seger. Senast man ställdes mot Linköping vann man med klara 8-2 där Julia Croneld glänste extra med sina tre fullträffar.