SIR

Sirius drog det längsta strået i måstematchen

11 mars 2018 19:05
SSL Dam

Sirius hade en slutspelsplats att försvara samtidigt som Karlstad behövde tre poäng för att fortsatt ha chansen att knipa den sista slutspelsplatsen. Efter en jämn förstaperiod var det sedan Sirius som tog till vara på sina lägen och vann till slut med 6-2.

Karlstad - Sirius 2-6 (2-2,0-2,0-2)

Mål Karlstad: Lisa Rengärde, Luize Bilinska

Mål Sirius: Maja Brodin 2, Agnes Wiklund, Johanna Hall, Charlotte Bravo, Emma Gustafsson

Efter att både Malmö och Dalen vunnit sina matcher under söndagen krävdes minst en poäng för Sirius för att hålla sig kvar på slutspelsplats. Samtidigt kämpade Karlstad för att fortfarande ha chansen att ta sig till slutspel.

Det var till en början en jämn tillställning där gästande Sirius tog ledningen med 2-0, Maja Brodin svarade för kvällens första mål bara efter 30 sekunder. Men värmlänningarna krigade sig tillbaka och innan mittenakten drog igång var det 2-2 på tavlan. I en skottfattig andraperiod var det gästerna som tog tillvara på sina chanser och gick upp till en 4-2-ledning.

I den sista perioden var det hemmalaget som hade flest chanser att göra mål men det var Sirius som var effektivt och gjorde två mål till. Först genom Emma Gustafsson i numerärt överläge efter att Emma Dahlström åkt ut två minuter för fasthållning. Med 43 sekunder kvar av matchen fastställde Maja Brodin resultatet till 6-2. Sirius är tillbaka på slutspelsplats inför den sista omgången på lördag. Karlstad får sikta på att avsluta säsongen med en vinst då den sista slutspelsplatsen är utom räckhåll för värmlänningarna.