DAL

Dalen studsade tillbaka på slutspelsplats

11 mars 2018 18:05
SSL Dam

Efter att Malmö vunnit över Endre tidigare under söndagen och gått upp på slutspelsplats behövde Dalen ta minst två poäng mot Telge för att ta tillbaka den. Något de också lyckades med genom att vinna med 5-0.

Telge - Dalen 0-5 (0-2,0-1,0-2)

Mål Telge:

Mål Dalen: Sandra Törnqvist 2, Frida Eriksson, Alexandra Vänskä, Jonna Loo

Tidigare under söndagen vann Malmö över Endre vilket petade ned Dalen till en nionde plats i tabellen. Det var ett målmedvetet Dalen som gästade Telge som i sin tur var i stort behov av tre poäng för att fortfarande ha chansen att ta sig upp på säker mark. Umeålaget visade stor styrka och gjorde två snabba mål inom loppet av en minut i den första perioden genom Frida Eriksson och Alexandra Vänskä. I den andra perioden utökade sedan gästerna till 3-0.

När Amanda Svärd drog på sig en tvåa för slag behövde Sandra Thörnqvist bara 25 sekunder i numerärt överläge för att utöka ledningen till 4-0. Gästerna drog sedan på sig två två utvisningar under drygt en minut, då passade hemmalaget på att ta en time out. Men Dalen klarade sitt numerära underläge och drygt 20 sekunder efter att gästerna blivit fulltaliga satte Jonna Loo 5-0 och Dalen tog tillbaka slutspelsplatsen som de halkat ned ifrån tidigare under söndagen.