Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Karlstad
KAR

Pressat läge i Linköping - seger ett måste

9 mars 2018 11:30
Matchguide

Efter 14 raka förluster är det ett trendbrott som krävs i Folkungahallen. Linköping är piskat att vinna över slutspelsjagande Karlstad, annars är degraderingen från SSL ett faktum.


Linköping - Karlstad

Fredag 19:00 Folkungahallen

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Fem senaste Karlstad: F, F, V, V, F

Linköping är i ordentlig brygga. Åtta poäng skiljer upp till säker mark med endast nio poäng kvar att spela om och laget måste därför vinna resterande matcher för att ha chans på att hänga kvar. Något som talar emot det är formen, där östgötarna nu gått förlorande ur 14 raka fighter. En klen tröst är att laget närmat sig och i de tre senaste nederlagen har Linköping förlorat med uddamålet.

Motståndet hemma i Folkungahallen denna kväll är Karlstad, ett lag som törstar på poäng. Jakten uppåt i tabellen går vidare för värmlänningarna, som själva var inne i en mycket tung period nyligen. Två raka vinster bröt det negativa mönstret, men nu har Karlstad fallit tillbaka via dubbla nederlag.

Precis som för Linköping har man också fallit med knapp marginal. 0-1 borta mot Dalen följdes senast upp av 2-3 via förlängning hemma mot Rönnby. Målskyttet har alltså hackat rejält hos Karlstad, som nu måste växla upp för att hålla slutspelslågan vid liv. Laget är fyra poäng bakom åttondeplatsen och är därför i behov av en vinst i bortamötet med tabelljumbon.