KAR

Karlstad kröp närmare slutspel

9 mars 2018 21:43
SSL Dam

Tre poäng borta mot Linköping innebär att Karlstad kröp allt närmare plats åtta i tabellen. Som tabelltia är laget nu två poäng från slutspelsstrecket. För Linköpings del betyder förlusten att laget kommer att degraderas från SSL.

Linköping-Karlstad 3-5 (1-2, 1-0, 1-3)

Mål Linköping: Caroline Hansen 2, Stina Sjögren

Mål Karlstad: Malin Hjelm 2, Frida Swahn, Luize Bilinska, Adina Augustsson

För Linköping var det bara segrar som gällde i hemamatchen mot Karlstad. Men 14 raka förluster blev 15 raka då gästerna från Värmland knep alla tre poängen och på allvar blandar sig i slutspelsstriden som kommer att bli rafflande.

Det började annars bra för hemmalaget med 1-0 efter åtta minuter, men i slutet av första perioden vände Karlstad med två snabba mål.

Linköping gav inte upp och kvitterade med andra periodens enda mål, men i tredje lade Karlstad i en extra växel och gick ifrån till slutresultatet 3-5.

Karlstad ligger på tionde plats med två poäng upp till åttondeplatsen, det vill säga den sista slutspelsplatsen.

För Linköpings del innebar förlusten att degraderingen är ett faktum.