TÄBY

Täby tappade ledning, men straffade Dalen ändå

9 mars 2018 20:49
SSL Dam

Dalen och Täby bjöd på en ordentlig show där det kämpades om viktiga poäng in i det sista. Två snabba Dalenmål i slutet tog matchen till straffläggning när Täby trots allt lade beslag på extrapoängen.

Dalen-Täby 6-7 e str (1-2, 2-2, 3-2, 0-0, 0-1)

Mål Dalen: Caroline Stattin, Sandra Törnqvist, Sara Ryman, Linnea Nylén, Frida Eriksson, Clara Forssén

Mål Täby: Sara Attermo 2, Laura Mertsalmi, Michelle Rydin, Moa Tschöp 2, Matilda Sjödin

Sara Attermo, hon såg till att Täby gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden och gästerna red vidare på den känsla laget skaffade sig i förra omgångens storseger över Warberg.

Men Dalen behöver poäng för att behålla sin slutspelsplats och kom tillbaka starkt med tre raka mål, ett i första perioden och två i andra. Matchen svängde dock tillbaka till Täbys favör och det var 3-4 på resultattavlan innan andra perioden var över.

I tredje blev det ordentligt spännande när lagen turades om att näta. Lagen gjorde varannat mål med Täby hela tiden steget före.

Med tre minuter kvar satte Frida Eriksson 5-6 och bara 23 sekunder senare satt också sex lika genom Clara Forssén. Slutet blev en kamp om de viktiga poängen och matchen gick hela vägen till straffläggning. Där var det också väldigt jämnt, men Moa Tschöp kunde till slut sätta den avgörande straffen för Täby.

En poäng till Dalen i racet om slutspel alltså, och kampen lär fortsätta.