KAR

Dalen tog viktig seger - är uppe på slutspelsplats

24 februari 2018 18:55
SSL Dam

Det var en viktig poängmatch i Umeå Energi Arena när Dalen tog emot Karlstad. Hemmalaget hade en poäng till sista slutspelsplatsen, Karlstad hade tre. I en jämn och målsnål match var det till slut Dalen som knep tre viktiga poäng efter att ha vunnit med 1-0. Umeålaget är nu uppe på en sjundeplats i tabellen.

Dalen - Karlstad 1-0 (0-0,0-1,0-0)

Mål Dalen: Camilla Lundin

Mål Karlstad:

Det var en målsnål tillställning i Umeå Energi Arena när Dalen och Karlstad drabbades samman. Karlstad som hade chansen att ta sig om hemmalaget i tabellen samtidigt som umeålaget ville knipa den sista slutspelsplatsen.

Den första perioden var det hemmalaget som hade övertaget chansmässigt men det gav ingen utdelning. Andra perioden var det jämnare och med tio sekunder kvar av den andra perioden kom det första målet i matchen när Camilla Lundin gjorde 1-0 till Dalen, med assist från Frida Eriksson. Den tredje perioden var även den mållös och med en minut och 40 sekunder kvar av matchen tog gästerna time out. Men det gav inget resultat för värmlänningarna och Camilla Lundin blev alltså ensam målskytt under lördagskvällen.

I och med kvällens tre poäng gick Dalen om både Malmö och Sirius och är nu uppe på en sjundeplats i tabellen.