Söndag
03 Nov 7 matcher
Måndag
04 Nov 1 match
Fredag
08 Nov 2 matcher
Lördag
09 Nov 2 matcher
Söndag
10 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 7 matcher
Söndag
17 Nov 6 matcher
Måndag
18 Nov 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Linköping
LIN

Warberg slåss för slutspel - jumbon gästar

23 februari 2018 15:00
Matchguide

Warbergs sena pånyttvaknande har gjort att laget nu slåss om en slutspelsplats. Inför lördagens fight mot jumbon Linköping skiljer det sex poäng upp till det övre strecket - ett avstånd halläningarna vill göra mindre.


Warberg - Linköping

Lördag 14:00 Sparbanken Wictory Center

Fem senaste Warberg: V, F, V, V, F

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Med sina tre segrar på dem fem senaste matcherna har Warberg verkligen vaknat till liv i SSL. Laget har huserat i de nedre delarna av tabellen i stort sett hela säsongen men har nu skapat sig en stor chans att avancera uppåt - och till och med nå ett slutspel. Tillsammans med bland annat Therese Arneson, som noterats för sex poäng på de tre senaste matcherna, har hallänningarna minskat avståndet upp till det övre strecket dit det inför helgens drabbningar är sex poäng - ett avstånd man vill krympa ytterligare.

För Linköpings del handlar det om något helt annat: att klara sig kvar i högstaligan. Då förlusterna fortsatt har radats upp är nedflyttningen bara någon omgång bort om inte laget börjar plocka in segrar i de återstående fem matcherna. Steget upp till säker mark, där både Jönköping och Warberg huserar på lika många poäng, är just nu nio pinnar när man gästar just dem sistnämnda på lördagseftermiddagen.

En ljuspunkt i östgötarnas lag har varit Amanda Ljunggren vars fina poängform är fortsatt intakt. 18-åringen har noterats i poängprotokollet fyra matcher i följd och har klivit upp som en av de bästa poängplockarna i laget denna säsong. Frågan är om det blir hon som kan hjälpa Linköping till ett efterlängtat - och högst nödvändigt - trendbrott på västkusten.