KAR

Karlstad segrade på Gotland

11 februari 2018 15:05
SSL Dam

Karlstad tog tre blytunga poäng på Gotland. Segern präglades av en stark mittenakt där gästerna gjorde fyra mål innan de i den tredje kunde stänga igen Endre och vinna med 6-3.

Endre - Karlstad 3-6 (1-0, 1-4, 1-2)

Mål Endre: Anna Moberg 2, Jennifer Hellgren

Mål Karlstad: Amanda Berggren 2, Adina Augustsson 2, Tilda Flodell, Emma Dahlström

Storförlusten med 8-2 hemma mot KAIS Mora senast var Karlstads sjätte raka. Inför söndagens match mot Endre var det bara en poäng ner till nedflyttningsplats och värmlänningarna var i stort behov av att vinna - vilket man också gjorde.

Endre tog dock ledningen i den första perioden när Anna Moberg satte 1-0 efter nio och en halv minut. I den andra kvitterade Karlstad genom formstarka Tilda Flodell efter bara 24 sekunder, men Endre kom tillbaka och återtog ledningen kort därefter. Karlstad ville dock annat och stänkte in tre raka baljor vilket mer eller mindre blev nyckeln för lagets seger.

I den tredje kunde bortalaget stänga ner sitt motstånd och till slut vinna med 6-3. Segern på Gotland innebar att man skapade utrymme ner till bottenplatserna samtidigt som hoppet om slutspel fortsatt lever.