RÖN

Rönnby förlängde Linköpings förlustsvit

9 februari 2018 21:20
SSL Dam

Rönnby plockade tre nya poäng när man gästade jumbon Linköping på fredagskvällen. Efter två jämna perioder med likaläge kunde Västeråslaget rycka ifrån i den tredje och förlänga Linköpings förlustsvit till tio raka nederlag.

Linköping - Rönnby 2-7 (1-1, 1-1, 0-5)

Mål Linköping: Anna Wiman, Amanda Ljunggren

Mål Rönnby: Lisa Söderlund 2, Elin Björkman, Karin Nygren, Izabell Rydell, Linnéa Nilsson, Emma Hellberg

Mötet mellan Linköping och Rönnby var en jämn och spännande tillställning i de inledande två perioderna. I den första perioden kunde hemmalaget öppna målskyttet till 1-0 genom Anna Wiman, innan Lisa Söderlund fann kvitteringen med minuten kvar. I den andra var tillställningen liknande när Linköping först tog ledningen för att Rönnby, genom just Lisa Söderlund, sedan kunde kvittera.

Ställningen var 2-2 inför den tredje perioden - men väl där skulle bortalaget rycka ifrån fullständigt. Fem raka baljor satte man i en match som slutade 7-2 i Västeråslagets favör. Därmed åkte östgötarna på sin tioende raka förlust medan Västerås tog viktiga poäng i kampen om att befästa sin slutspelsplats.