PIX

IKSU knäckte serieledarna

20 januari 2018 18:00
SSL Dam

Serieledande Pixbo gick på pumpen i bortamötet mot IKSU under lördagen. Hemmalaget spelade ut hela sitt register när man vann med 8-6.

IKSU - Pixbo 8-6 (2-1, 3-0, 3-5)

Mål IKSU: Johanna Hultgren 4, Frida Norström, Maja Viström, Alice Granstedt, Emelie Wibron.

Mål Pixbo: Linda Andersson, Lisa Andebratt, Josefin Wålinder 2, Ida Sundberg, Laura Manninen.

Det var spel mot ett mål i den första perioden när IKSU pressade tillbaka Pixbo i stora delar av de första 20 minuterna. Målmässigt var det dock jämnare då det stod 2-1 på resultattavlan.

Utdelningen för IKSU kom dock att komma i den andra perioden då man gick ifrån 2-1 till 5-1. Bland annat bjöd Johanna Hultgren på två mål och adderade därmed till sitt mål i den första perioden för att bli tremålsskytt.

Men Pixbo gav inte upp. Lisa Andebratt kunde reducera tidigt till 5-2 och efter det var det full kubbning där Pixbo hela tiden kröp närmare. Man kom fram till 6-5, men närmare än så blev det inte. IKSU kunde repa mot mot slutet och gå ifrån igen, och till slut vinna med 8-6.