IKSU

Ny bortavinst gav IKSU revansch

7 januari 2018 19:15
SSL Dam

Tidigare på säsongen föll man - men på söndagen fick IKSU sin revansch på Karlstad. Genom seger med 7-1 säkrade IKSU sin sjätte raka bortavinst.

Karlstad - IKSU 1-7 (0-2, 1-4, 0-1)

Mål Karlstad: Jessika Eriksson

Mål IKSU: Alice Granstedt 2, Sofia Joelsson 2, Amanda Delgado Johansson, Frida Norström, Johanna Hultgren

Sofia Joelsson har varit IKSU:s allra mest fruktade anfallsvapen den här säsongen. I Colorama Arena behövde hon inte ens period för att bli tvåmålsskytt. Motståndet Karlstad sattes under press sedan Joelsson i först den tredje och sedan 17:e minuten slagit till och gett IKSU en 0-2-ledning.

Den ledningen skulle snabbt växa ytterligare i mittperioden. Amanda Delgado Johansson rivstartade med ett tidigt mål, innan det var Alice Granstedts tur att slå till två gånger om. Däremellan hann även Frida Norström skriva in sig i målprotokollet och med sju minuter spelat hade IKSU gått upp till 0-6.

Jessika Eriksson reducerade en stund före periodvilan, men det fungerade mest som ett tröstmål för Karlstad denna eftermiddag. I slutperioden var värmlänningarna aldrig ens nära att hota IKSU, som höll tätt bakåt. Johanna Hultgren fastställde segern till 1-7 och Umeågänget vände norrut med sin sjätte raka bortavinst. Det ger en fortsatt femteplats i SSL-tabellen.