MAL

Warberg hämtade upp - men Rasmussen räddade Malmö

7 januari 2018 18:30
SSL Dam

Malmö gick mot tre poäng - då tog sig Warberg tillbaka i slutsekunderna. Ett förlängningsmål från Ellen Rasmussen gav ändå Malmö segern i det viktiga bottenmötet.

Warberg - Malmö 3-4 e.förl. (0-2, 0-0, 3-1, 0-1)

Mål Warberg: Therese Arnesson 2, Andrea Envall

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Ellen Tillman, Cecilia Di Nardo

Warberg hade ett mycket fint läge att krympa avståndet till ett av lagen ovanför nedflyttningsstrecket på söndagen. Elfteplacerade Malmö gästade, ett motstånd som skulle koppla greppet om matchen. Med 8.23 spelat kom ledningsmålet för Malmö sedan Ellen Tillman hittat rätt. Lagets andra Ellen, Rasmussen, utökade ledningen till 0-2 i slutskedet av den första perioden och Warberg var i brygga.

Där blev hemmalaget också kvar länge. För i mittperioden gick lagen mållösa, trots en hel del lägen åt båda håll. När den tredje akten sedan tagit sin början gav Therese Arnesson Warberg energi med en reducering. Andrea Envall fyllde på med kvitteringen sju minuter från slutet, men ett snabbt Malmömål via Cecilia Di Nardo satte ny press på Warberg.

När bara sju sekunder återstod kom så det viktiga 3-3-målet, inprickat av Arnesson. Det betydde förlängning och där klev Ellen Rasmussen fram som segerskytt. Poängdrottningens dubbla mål gav Malmö en viktig vinst och framförllt extrapoäng, något som ger en skjuts i tabellen. Trots förlusten avancerade även Warberg och västkustgänget är nu över strecket.