JIK

Hemmaraden växer - Endre sänkte nykomlingen

7 januari 2018 16:45
SSL Dam

Endres fina hemmaspel fortsätter att bära frukt. Mot Jönköping kom den fjärde raka segern i ICA Maxi Arena via siffrorna 5-2.

Endre - Jönköping 5-2 (0-0, 2-0, 3-2)

Mål Endre: Linnéa Wallgren 2, Anna Moberg, Alva Olofsson, Isabella Ström

Mål Jönköping: Sofie Claesson 2

Att resa till Gotland och möta Endre är en erkänt svår uppgift. Men bakom sig inför söndagens möte hade ändå gästande Jönköping ett starkt trendbrott senast, en vinst som nykomlingen hoppades segla vidare på. I en första period som Endre chansmässigt styrde stod också JIK upp väl och siffrorna var oförändrade efter 20 spelade minuter.

Väl framme i mittenakten skulle utdelningen ändå komma för gotlänningarna. Först öppnade Anna Moberg redan i den andra spelminuten målskyttet och strax före periodvilan hittade även Alva Olofsson nätet. Isabella Ströms 3-0 sju minuter in i slutperioden blev också det definitiva avgörandet på matchen.

För även om Sofie Claesson reducerade dubbelt om för JIK var aldrig gästerna närmare än två måls underläge. Linnéa Wallgren sydde ihop vinsten med sitt 5-2 i slutminuten, hennes andra mål i matchen. Endre säkrade tre nya poäng och har nu en segerrad på fyra raka matcher på hemmaplan.