RÖN

Rönnby satte stop för IKSU:s segersvit

17 december 2017 19:10
SSL Dam

Åtta raka segrar, sedan tog det stopp för IKSU. Under söndagen kom Rönnby på besök och kunde, trots att hemmalaget hade flest målchanser, vinna med 8-5.

IKSU - Rönnby 5-8 (2-1,1-3,2-4)

Mål IKSU: Amanda Delgado Johansson 2, Tova Eriksson, Johanna Hultgren, Emelie Wibron

Mål Rönnby: Elin Björkman 3, Izabell Rydell 2, Jonna Sjöberg, Isabelle Nordin Persson, Linnéa Nilsson

Rönnby hade inför kvällen möte nio poäng upp till tabellfemman IKSU, det utrymmet ville man nu minska. Men det var IKSU som tog ledningen i matchen genom Tova Eriksson och Johanna Hultgren.

Gästerna gjorde sedan en stark andraperiod trots att det var IKSU som hade flest skott på mål. Men tack vare Izabell Rydell och Elin Björkman så hade nu gästerna tagit ledningen med 4-3 inför den sista perioden. Rönnby fortsatte på samma spår som den andra perioden och Elin Björkman svarade för ett hattrick när hon utökade ledningen till 5-3 efter två minuter i den sista akten. 6-3 skulle även komma denna gång var det Jonna Sjöberg som klev fram. Minuten senare drog gästerna på sig en tvåminutare för slag. IKSU och Emelie Wibron behövde bara sju sekunder i det numerära överläget, och bara 40 sekunder senare såg Amanda Delgado Johansson till att blåsa liv i matchen genom att IKSU:s femte mål.

Men Isabelle Nordin Persson och Linnéa Nilsson såg till att stänga matchen i slutminuterna och gästerna vann med 8-5. Det innebär att Rönnby satte stopp för IKSU:s långa segersvit som stannade på åtta raka matcher.