Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Rönnby
RÖN

IKSU går för åttonde raka segern

15 december 2017 15:00
Matchguide

IKSU, med nio nyblivna VM-guldvinnare, går på söndagen för åttonde raka vinsten i SSL. På förhand talar mycket för att det blir så när formsvaga Rönnby gästar Umeå.


IKSU - Rönnby

Söndag 17.10 Umeå Energi Arena

Fem senaste IKSU: V, V, V, V, V

Fem senaste Rönnby: F, F, V, F, F

IKSU har vunnit sju raka matcher och slog innan uppehållet Linköping på bortaplan med solklara 15-2. I den matchen gjorde landslagsspelarna Alice Granstedt fyra mål och Cornelia Fjellstedt fem assist samt ett mål. Från IKSU var totalt nio spelare med i den svenska truppen som i förra veckan tog sitt sjätte raka VM-guld. Förutom ovan nämnda Granstedt och Fjellstedt fanns även Emelie Frisk, Johanna Hultgren, Iza Rydfjäll, Sofia Joelsson, Emelie Wibron, Frida Norström och Amanda Delgado Johansson. Den sistnömnda avgjorde även den här VM-finalen med sin straff under straffläggningen - precis som i fjol. Med sina 30 poäng (16?14) i SSL är Delgado Johansson tvåa i poängligan.

Rönnby, utan spelare i VM, har en tung period bakom sig med fyra förluster de fem senaste matcherna. Dock borde laget vara betydligt mer utvilat än IKSU och kanske kan laget från Västerås ställa till med en skräll.