JIK

KAIS Mora fortfarande obesegrat på hemmaplan

16 december 2017 17:20
SSL Dam

KAIS Mora tog idag sin tredje raka seger och har forfarande inte förlorat på hemmaplan denna säsong. Trots att gästande Jönköping kvitterade till 2-2 med tio minuter kvar av matchen så kunde hemmalaget vinna genom att lägga i ytterligare en växel i slutskedet av den sista perioden.

KAIS Mora - Jönköping 5-2 (2-0,0-1,3-1)

Mål KAIS Mora: Malin Andréason 2, Amanda Wall, Anna Wijk, Mira Wickman

Mål Jönköping: Sofie Claesson, Ellen Svensson

KAIS Mora tog ledningen med 2-0 efter de första 20 minuterna. Först hittade Malin Andréason fram till Amanda Wall och i slutet av den första akten svarade poängdrottningen Andréason för hemmalagets andra mål. Detta innebär att Malin Andréason fortsätter bygga på sin poängsvit och har fortfarande inte gått poänglös från någon match denna säsong.

Trots ett ordentligt spelövertag av KAIS Mora i den andra perioden så var det gästerna som satte sina skott, Sofie Claesson gjorde Jönköpings första mål för eftermiddagen, med assist från Micaela Lundmark som likt Malin Andréason gjort poäng i samtliga matcher denna säsong. Båda lagen fick chansen att spela numerärt överläge en varsin gång i mittenakten men det gav ingen utdelning för något av lagen.

Efter att de första två perioderna bjudit på mål efter straxt fem spelade minuter fick vi vänta desto längre i den sista perioden. Men efter elva minuter klev Ellen Svensson fram för gästerna och det var likaläge. Då såg My Kippilä till att hemmalaget kunde ta ledningen två gånger om genom att Kippilä spelat fram både till Anna Wijk och Mira Wickman. Malin Andréason satte sedan spiken i kistan när hon gjorde 5-2 i numerärt överläge när det endast kvarstod tolv sekunder av matchen. Hemmalaget är fortfarande obesegrade på hemmaplan och tog sin tredje raka seger, samtidigt som Jönköping åkte på sin femte raka förlust idag.