SIR

Hårt krigande Telge föll mot Sirius

16 december 2017 16:10
SSL Dam

Gästande Sirius tog snabbt ledningen mot bottenlaget Telge. Men hemmalaget stod för en riktig krigarinsats och med fem minuter kvar av matchen stod det 3-3, då klev Sofie Paulsson fram för gästerna och avgjorde matchen.

Telge - Sirius 3-4 (0-1,1-1,2-2)

Mål Telge: Clara Ekenström, Caroline Rosenberg, Felicia Forsmark

Mål Sirius: Agnes Wiklund, Maja Liljeroth, Anna Mattsson, Sofie Paulsson

Det tog bara 16 sekunder för Sirius att ta ledningen mot Telge när Agnes Wiklund klev fram för gästerna. Hemmalaget hade sedan chansen att kvittera med drygt sex minuter kvar av första när Therese Gustafsson fick chansen med en straff, men efter 20 spelade minuter kvarstod Sirius ledning.

Mittenakten inleddes även den med ett snabbt mål från gästerna när Maja Liljeroth utökade ledningen till 2-0. Men Telge, som hade övertaget skottmässigt både i den första och den andra perioden, fick sedan utdelning. Clara Ekenström satte Telges första mål för eftermiddagen. Matchen tog sedan en ny vändning då hemmalaget även fick en en kvittering drygt fyra och en halv minut in i den sista perioden. Kort därefter tog gästerna time out och kunde sedan återta ledningen genom Anna Mattsson.

Med drygt sex minuter kvar av matchen fick hemmalaget spela powerplay för tredje gången i matchen efter att Klara Molin i Sirius åkt ut två minuter för otillåten tränging. Denna gång gav det numerära överläget utdelning när Caroline Rosenberg hittade fram till Felicia Forsmark. Hemmalaget fick sedan se sig besegrade när Sofie Paulsson satte 4-3 till gästerna med drygt två och en halv minut kvar. Hemmalaget gjorde en sista ansträngning och tog en time out med bara ett fåtal sekunder kvar av matchen men det gav inget resultat.