HIBF

Karlsson Martell gav Höllviken blytung seger

27 februari 2018 22:00
ssl herr

Höllviken låg under med två bollar inför den tredje perioden i det så viktiga mötet med AIK. Fyra mål senare var segern ett faktum och de tre poängen gav ett ryck från AIK i tabellen och säkrat kontrakt. Pontus Karlson Martell – han gjorde hela fem mål.

AIK-Höllviken 6-8 (3-2, 3-2, 0-4)

Mål AIK: Oskar Hagberg 2, Kevin Lieback Asp 2, självmål, Jesper Andersson

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell 5, Dennis Sjöstedt, Jakob Gullberg, självmål

Ja mötet mellan AIK och Höllviken var ett viktigt sådant. För AIK gällde det att vinna för att hänga med lagen ovanför i tabellen och det började bra. 2-0 efter tre minuter gav vind i seglen, och stockholmarna höll avståndet under en lång tid. Som mest hade de ledningen med 6-3 i andra perioden.

Höllviken fick in ett innan den andra pausvilan och i tredje klev han fram, lagets skarpskytt nummer ett – Pontus Karlson Martell. Han hade gjort två mål fram till dess men han var definitivt inte nöjd med det. Han satte tre raka bollar fram till 6-7 och med en minut kvar spikade Höllviken slutresultatet till 6-8. AIK:s målkung, Andreas Stefansson, gick mållös från matchen.

I och med segern har laget nu åtta poäng ner till AIK på andra sidan strecket med två matcher kvar att spela. Det innebär att SSL-kontraktet är säkrat.