Dalen
DAL

Dalen tog tre viktiga poäng mot Höllviken

25 februari 2018 17:05

Det är fortsatt jämnt runt den sista slutspelsplatsen och under söndagseftermiddagen tog Dalen tre viktiga poäng i kampen om att behålla åttondeplatsen. Detta efter att ha besegrat Höllviken med 7-4.

Höllviken - Dalen 4-7 (2-1,0-3,2-3)

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Kim Lundström, Christoffer Andersson

Mål Dalen: Jim Johansson 2, Jonas Svahn 2, Ludwig Svensson, Viktor Nystedt, Alexander Hedlund

För att hänga med i kampen om den eftertraktade slutspelsplatsen var Höllviken pressade till att vinna mot Dalen, och det såg ljust ut till en början. För tre minuter in i matchen åkte Dalens Patrik Rokka ut två minuter för lyftning av klubba. Sex sekunder senare var matchens första mål ett faktum efter att Johannes Wilhelmsson gjort 1-0 till hemmalaget. Samma Wilhelmsson hittade sedan fram till Kim Lundström som utökade ledningen för Höllviken. Innan den första akten var slut hade gästerna reducerat genom Ludwig Svensson.

I inledningen av den andra perioden var det Dalen och framförallt Jim Johansson som tog tag i kommandot, Johansson hade inom loppet av fem minuter sett till att både kvittera och ge gästerna ledningen. Jonas Svahn som passade fram till Jim Johanssons andra mål klev även han fram som målskytt innan mittenakten var slut och gästerna hade skaffat sig en 4-2-ledning inför den sista perioden.

Efter drygt halva tredje perioden spelade Ketil Kronberg fram till både Viktor Nystedt och Jonas Svahn och Dalen utökade ledningen till 6-2. Höllviken tog en time out och kort därefter snyggade Johannes Wilhelmsson till siffrorna något. Men gästerna svarade med att göra 7-3 med mindre än minuten kvar. Christoffer Andersson gjorde sista målet för eftermiddagen och resultatet skrevs till 7-4. Dalen tog med andra ord tre otroligt viktiga poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen och är fortfarande kvar på en åttonde plats i tabellen.