Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
AIK
AIK

Målglada AIK-duon fick Mullsjö på fall

18 februari 2018 19:45
SSL Herr

Andreas Stefansson och Patrik Hagberg levererade varsitt hattrick - då tog AIK hem segern över Mullsjö och närmade sig säker mark.


Mullsjö - AIK 3-7 (1-2, 0-3, 2-2)

Mål Mullsjö: Kasper Hedlund 2, Gustav Svensson

Mål AIK: Patrik Hagberg 3, Andreas Stefansson 3, Jesper Andersson

23 sekunder var allt som hade avverkats när Kasper Hedlund bröt dödläget mellan Mullsjö och AIK. Backens 1-0 satte upp Mullsjö i ett mycket tidigt försprång, men gästerna reste sig ju längre den första perioden led. Patrik Hagberg både kvitterade och vände på siffrorna till AIK, som efter de två målen gick till vila i ledning.

Den ledningen utökade Jesper Andersson till 1-3, innan det var dags för nästa notoriska målskytt att kliva in i handlingarna. Bara en halvminut efter att Andersson slagit till rasslade det åter i nätet och den här gången var det Andreas Stefansson som hittade rätt. Hagberg fullbordade kort därefter sitt hattrick genom att skjuta AIK till en fyra bollar stor ledning inför slutperioden.

Ett i det läget pressat Mullsjö kom ut piggt i tredje och gav det chansen. Reduceringar från både Hedlund och Gustav Svensson skapade viss nerv, men AIK och en viss Andreas Stefansson stängde sedan butiken. Målmaskinen skickade in två nya bollar och "Gnaget" vann med 3-7 efter dubbla hattricks. Segern var viktig för AIK - laget har två poäng upp till Örebro som förlorade under lördagen.