PIX

Kronberg sköt upp Dalen på slutspelsplats

17 februari 2018 19:30
SSL Herr

Dalens jakt på kvartsfinal rullar vidare och den leds av Ketil Kronberg - lagkaptenen som klev fram med segermålet hemma mot Pixbo.

Dalen - Pixbo Wallenstam 6-5 e.förl. (1-1, 2-1, 2-3, 1-0)

Mål Dalen: Jim Johansson, Ketil Kronberg, Patrik Rokka, Sebastian Degeryd, Alexander Hedlund, Viktor Nystedt

Mål Pixbo: Jens Milesson 2, Linus Andersson, Martin Östholm, Charlie Sköld

Seger i hemmaborgen och plötsligt är Dalen tillbaka på slutspelsplats. Umeålaget gick en riktig holmgång hemma mot Pixbo Wallenstam, som efter blott ett par minuter tog kommandot genom Linus Andersson. Alexander Hedlund ordnade kvittering halvvägs in i den första perioden, som sutade just 1-1.

Väl framme i mittenakten var det återigen Pixbo som gick upp i ledning, denna gång tack vare Charlie Sköld. Dalen skulle dock vända på siffrorna under periodens andra halva. Först utjämnade Viktor Nystedt innan Sebastian Degeryd sköt 3-2, ett mål som kom med bara elva sekunder kvar till vilan.

Dramatiken och de snabba svängningarna skulle fortsätta i tredje, även om Dalen först såg ut att gå ifrån. Patrik Rokkas 4-2 gav andrum för Umeågänget, men Martin Östholm och Jens Milesson tog Pixbo ikapp. Milesson pressade slutligen fram förlängning genom sitt 5-5-mål med 19.18 på klockan, ett mål som räddade poäng för "Rävarna". Bonuspoängen lade dock Dalen beslag på, sedan kapten Ketil Kronberg avgjort och satt Umeå Energi Arenas 1098 åskådare i extas.