HIBF

Wilhelmsson magisk - inblandad i allt för Höllviken

17 februari 2018 15:05
SSL Herr

Örebro hade greppet om de tunga poängen, men Johannes Wilhelmsson vände på nyckelmötet. Med fem assist var "JW" tungan på vågen när Höllviken bröt förlustsviten.

Örebro - Höllviken 3-5 (1-1, 1-0, 1-4)

Mål Örebro: Simon Palmén, Emil Lundmark, Emil Ruud

Mål Höllviken: Daniel Persson 2, Kim Lundström 2, Jakob Gullberg

Höllviken rullade norrut med en rad vinstfria matcher bakom sig. I Idrottshuset var det också motståndet Örebro, stärkta av ett par segrar på slutet, som öppnade målskyttet genom glödhete Simon Palmén. Örebrospelarens 1-0 kom med sju minuter på klockan och ledningen stod sig fram till Daniel Perssons kvittering strax innan periodvilan.

I mittenakten tog dock närkingarna hand om övertaget på nytt - det genom en mycket ovan huvudfigur. I sin 16:e match i högstaligan skickade Emil Ruud karriärens första SSL-mål i nät. 16-åringens 2-1 innebar ledning inför slutperioden, där Höllviken skulle resa sig rejält.

Två kvicka fullträffar signerat Kim Lundström vände på siffrorna till 2-3, båda gångerna var målskytten dessutom assisterad av Johannes Wilhelmsson. Örebro och Emil Lundmark ordnade kvittering med åtta minuter kvar att spela, men Höllviken och "JW" var inte färdiga. Med klockan på 16.59 spelade Wilhelmsson fram Daniel Persson till segermålet och med sin femte assistpoäng för dagen låg även Wilhelmsson bakom Jakob Gullbergs avgörande 3-5. Höllviken bröt därmed sin sju matcher långa förlustsvit, samt utökade avståndet till nedflyttningsstrecket till hela åtta poäng.