Växjö
VÄX

Trots upphämtningen - Thorengruppen föll igen

14 februari 2018 20:30

Team Thorengruppens jumboplats i SSL blir allt mer cementerad. Trots en mäktig upphämtning i den andra perioden kom ännu en förlust för Umeålaget, när Växjö Vipers plockade med sig samtliga tre pinnar från Umeå Energi Arena.

Team Thorengruppen - Växjö 6-8 (1-4, 4-0, 1-4)

Mål Thorengruppen: Tobias Bergfors, Mathias Hagert, Adam Hansson, Linus Holmgren, Rasmus Andersson, Peter Reinholdt

Mål Växjö: Oliver Johansson, André Andersson, Jesper Sankell, Ludwig Persson, Victor Hansson, Markus Jonsson, Karljohan Ahlroth, Christopher Holmér

Efter 27 matcher ser Team Thorengruppens chanser att hänga kvar i svensk innebandys finrum ut att bli allt mindre. På onsdagen kom lagets 22:a förlust för säsongen när Växjö Vipers gästade Umeå Energi Arena.

Mötet i Västerbotten inleddes med dominans från gästerna. Laget gick upp till 1-4 i den första perioden och såg ut att kunna ta en enkel seger redan där. Thorengruppen skulle dock knappast ge sig och stod för en mäktig upphämtning i den andra. 4-1 blev så småningom 4-4 och när Adam Hansson klev fram med mindre än minuten kvar satt Umeålaget i förarsätet.

Men i den tredje perioden skulle Växjö gå tillbaka till det spel man hade i den första. Ludwig Persson kvitterade redan efter 30 sekunder och smålänningarna kunde sedan dra ifrån och finna nät ytterligare tre gånger bakom hemmalagets burväktare. Växjö vann till slut med 8-6 och knep tredjeplatsen i tabellen, medan det för Team Thorengruppen ser betydligt värre ut då sistaplatsen blir allt mer cementerad.