Örebro
ORE

Örebro tog tre poäng i bottenmötet

27 januari 2018 18:30

Det skiljde sju poäng mellan Team Thorengruppen och Örebro inför dagens möte. Gästerna var det starkare laget och vann till slut med 8-5, vilket innebär att Örebro gör ett litet ryck i botten av tabellen.

Team Thorengruppen - Örebro 5-8 (0-2,2-3,3-3)

Mål Team Thorengruppen: Simon Sundström 2, Peter Reinholdt, Linus Holmgren, Tobias Bergfors

Mål Örebro: Marcus Ekengren 3, Daniel Hellqvist 2, Suad Sofovic, Simon Palmén, Simon Jirebeck

Hemmalaget var i stort behov av poäng för att inte hamna för långt efter i botten av tabellen. Örebro som samtidigt ville försvara sin plats på säker mark. Och det var gästerna som öppnade upp målskyttet genom att göra två mål i den första perioden. Kort in i mittperioden reducerade hemmalaget genom Peter Reinholdt och det såg ut att bli ordentlig puls i bottenmötet. Trots att hemmalaget hade fler skott på mål så var det gästerna som tog ledningen och vann den andra perioden med 3-2.

I den sista perioden rann det sedan iväg för Örebro, trots att hemmalaget hade övertaget skottmässigt. Gästerna drog på sig en tvåminutare för felaktigt byte men utökade ledningen till 6-2 i numerärt underläge. Linus Holmgren reducerade för Team Thorengruppen bara 25 sekunder senare och strax därefter tog hemmalaget time out. Det var fyra målrika minuter vi bjöds på i slutet av matchen. Först gjorde gästerna två mål på bara 35 sekunder, och därefter var det Team Thorengruppens tur att få utdelning. Tobias Bergfors och Simon Sundström snyggade till siffrorna, men när slutsignalen ljöd stod det 5-8 på tavlan och Örebro gör därmed ett litet ryck i botten av tabellen.