Dalen
DAL

Mäktig vändning säkrade segern för Örebro

24 januari 2018 21:05

0-3 lyste på resultattavlan efter den första perioden, och hemmapubliken skruvade på sig. Då stod Örebro för en mäktig upphämtning när man vände och vann med 5-3 hemma mot Dalen.

Örebro - Dalen 5-3 (0-3, 2-0, 3-0)

Mål Örebro: Marcus Ekengren 2, Simon Jirebeck 2, Daniel Hellqvist.

Mål Dalen: Fredrik Edholm 2, Patrik Rokka.

Dalen tog kommandot omgående i matchen och Örebro hängde inte riktigt med i svängarna när gästerna från Umeå gick ifrån till en klar och rättvis ledning med 3-0 efter 20 spelade minuter.

Vad som sedan hände i Örebros omklädningsrum får vi inte veta, men det verkade sannerligen ha gett effekt. Örebro kom ut som ett nytt lag och två mål av Marcus Ekengren satte matchen i ett helt öppet läge inför den tredje perioden.

Där fortsatte Örebro att trumma på och efter 14 minuter var vändningen fullbordad då Daniel Hellqvist dundrade in 4-3 till en vilt jublande hemmapublik.

Simon Jirebeck kunde sedan stänga butiken med kvällens sista mål fram till segersiffrorna 5-3.