Växjö
VÄX

Dramatik när Sankell sänkte Helsingborg

17 januari 2018 20:40

Vi fick se en rafflande avslutning på matchen mellan Helsingborg och Växjö. Sen kvittering av Helsingborg, men snabb replik av Växjö gav hög puls på alla inblandade och tre pinnar till gästerna.

Helsingborg-Växjö 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Mål Helsingborg: Daniel Sebek 2

Mål Växjö: Jesper Sankell 2, Felix Göthberg

Två lag från den övre halvan av tabellen möttes i Helsingborg och kämpade om viktiga poäng.

Danial Sebek gav hemmalaget ledningen med den första periodens enda mål och det skulle vara ganska målsnålt matchen igenom. Jesper Sankell kvitterade i andra perioden och i tredje skulle vi få se mer av båda dessa herrar.

En jämn och tät drabbning fick ett riktigt dramatiskt avgörande. Växjö gjorde 1-2 efter nästan elva minuters spel och höll den ledningen länge. Men när matchklockan stod på 18:38 satt kvitteringen genom Daniel Sebek igen och det såg i det läget ut som att matchen skulle till förlängning.

Men icke. Bara 17 sekunder senare slog Jesper Sankell till igen för Växjö och fixade i och med det målet tre poäng till smålänningarna.