Örebro
ORE

Dramatik när Storvreta tog emot Örebro

11 januari 2018 21:18

Det såg ut som Storvreta gick mot en komfortabel seger efter två spelade perioder, men med två minuter kvar av matchen var matchbilden annorlunda och Örebro såg ut att gå mot seger efter att ha krigat ordentligt i tredje. Det bjöds på ordentlig dramatik i slutet och matchen gick till slut till förlängning.

Storvreta - Örebro 7-6 e. förl. (2-0,3-2,1-4,1-0)

Mål Storvreta: Jimmie Pettersson 2, Valdemar Ahlroth 2, Niklas Winroth 2, Mattias Samuelsson

Mål Örebro: Simon Jirebeck 2, Simon Palmén, Lukas Eldholm, Markus Lindgjerdet, Daniel Hellqvist

Strovreta öppnade med att göra första målet efter drygt fyra minuter. Det var hemmalaget som styrde spelet under större del av den första perioden. Örebro kom till ett par avslut av den farligare sorten. Bland annat träffade Simon Jirebeck ramen, men kort därefter kom nästa kalldusch när Valdemar Ahlroth gjorde sitt 21:a mål för säsongen. Marcus Ekengren kom sedan i full fart in i offensiv zon och in på mål, men utan resultat. Gästerna hade svårt att få till något vidare spel och komma till avslut och hemmalaget gick till pausvila med en välförtjänt 2-0-ledning, efter att ha haft dubbelt så många skott på mål än Örebro.

Örebro steppade upp i den andra perioden och hade bud på att få in en reducering, men istället var det gästerna som utökade ledningen till 3-0 genom Niklas Winroth. När gästerna sedan fick chansen i numerärt överläge så kunde Simon Jirebeck reducera för gästerna. Det var sedan en målrik avslutning på den andra perioden, inom loppet av drygt en minut bjöds vi på tre mål och Storvreta gick till ledning igen med 5-2.

Den tredje perioden var också Örebro som öppnade starkast och hade betydligt mer bollinnehav än vad man haft tidigare i matchen. Simon Palmén gjorde mål efter ett frislag med assist från Jirebeck. Örebros fjärde mål svarade Lukas Eldholm för med assist från Emil Ruud. Gästerna forsatte sedan att producera och med nio minuter kvar av matchen var det likaläge, 5-5. Det var dramatiska sistaminuter och hemmalaget gick hårt för att ta tillbaka ledningen, då blev Valdemar Ahlroth av med bollen i offensiv zon och Örebro kom i ett två mot ett-läge. Gästerna hade därmed tagit ledningen för första gången i matchen med två minuter kvar. I samband med Örebros ledningsmål åkte hemmalaget på en utvisning, men valde då att plocka målvakten för att spela fem mot fem. Och vilken dramatik det blev! För med tolv sekunder kvar drog Örebro på sig en utvisning och med fyra sekunder kvar kvitterade hemmalaget till 6-6 genom Valdemar Ahlroth.

36 sekunder in i förlängningen avgjorde Niklas Winroth för hemmalaget och Örebro fick ialla fall åka hem med en poäng från Uppsala.