Lördag
07 Apr 3 matcher
Söndag
08 Apr 2 matcher
Måndag
09 Apr 1 match
Tisdag
10 Apr 2 matcher
Onsdag
11 Apr 2 matcher
Torsdag
12 Apr 1 match
Fredag
13 Apr 1 match
Lördag
14 Apr 1 match
Söndag
15 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 2 matcher
Onsdag
19 Sep 5 matcher
Torsdag
20 Sep 2 matcher
Lördag
22 Sep 3 matcher
Söndag
23 Sep 9 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Linköping
LIN

Jönköping tog tre viktiga poäng mot Linköping

10 januari 2018 21:10
SSL Herr

Linköping såg till att ta ledningen när man gästade Jönköping under onsdagskvällen. Men smålänningarna jobbade sig in i matchen och hade ledningen under i stort sett två perioder, trots ett hårt kämpande Linköping och en Felix Lanver i högform.


Jönköping - Linköping 7-5 (0-1,4-1,3-3)

Mål Jönköping: Simon Karlsson 2, Emil Nilsen, Jesper Ekström, Martin Glimberg, Filip Åkerblom, David Östergren

Mål Linköping: Felix Lanver 3, Andreas Nordh, Matej Jendrisak

Smålänningarna var i stort behov av tre poäng ikväll för att utöka poängledningen ner till det nedre strecket. Men ett bortastarkt Linköping, som vunnit sex av nio bortamatcher, såg till att man gick till pausvila med 1-0.

Hemmalaget kom ut med full fart i den andra perioden och Emil Nilsen behövde bara 33 sekunder på sig för att kvittera. Smålänningarna fortsatte sedan att sätta press på Linköping och minuten senare hade Jönköping tagit ledningen med 2-1. I slutminuterna av mittenakten var det dramatik på hög nivå med ett svängande spel. Först gjorde Martin Glimberg 3-1 innan Matej Jendrisak snyggade till siffrorna något med 42 sekunder kvar. Glädjen blev dock inte långvarig för med bara fem sekunder kvar gjorde Simon Karlsson 4-2 till Jönköping.

Felix Lanver reducerade för gästerna efter 06.53 in i den sista perioden, men bara nio sekunder senare utökade smålänningarna till 5-3 genom Simon Karlsson. När Felix Lanver kort därefter åkte ut två minuter för obstruktion utökade Jönköping ledningen ytterligare en gång, men då i numerärt överläge. Linköping bjöds sedan in i matchen när man fick chansen på straff efter att Emil Nilsen beträtt målvaktsområdet men denna gång missade Matej Jendrisak. Gästerna och Felix Lanver fortsatte att pressa på, men när Lanver gjort sitt andra för kvällen och Linköpings fjärde utökade Jönköping ledningen - igen. Felix Lanver gav dock inte upp och snyggade till siffrorna något och fullbordade sitt hattrick med drygt två minuter kvar. Nämre än så kom inte östgötarna och segern skrevs till 7-5 till ett hårt krigande Jönköping. Hemmalaget klättrar därmed upp till en tiondeplats, med sex poäng upp till slutspelsplats.