Thorengruppen
TTG

Ny Örebrovinst efter Sofovic dubbel

3 januari 2018 21:35

Det efterlängtade trendbrottet senast tycks ha fått effekt - på onsdagen plockade Örebro sin andra raka seger mot ett alltmer avhängt Team Thorengruppen.

Örebro - Team Thorengruppen 7-2 (2-1, 2-1, 3-0)

Mål Örebro: Suad Sofovic 2, Simon Palmén, Markus Ekengren, Markus Lindgjerdet, Simon Jirebeck, Emil Lundmark

Mål Thorengruppen: Simon Sundström 2

Det dröjde ett bra tag, men lagom innan nyårsfirandet kunde Örebro bryta sin långa förlustrad. Att trendbrottet skapat energi hos nykomlingen blev tydligt i hemmamötet med Team Thorengruppen. För även om det var gästerna som genom Simon Sundström fyra minuter in tog kommandot målmässigt skulle närkingarna vända. Suad Sofovic fixade kvitteringen innan Markus Ekengren fastställde den första periodens slutsiffror till 2-1.

Med mittenakten bara 2.29 långt gången dubblade Sofovic både sin egen målskörd och hemmaledningen. Forwardens 3-1 blev starten på ett matchvinnande ryck från Örebro, för bara en halvminut senare slog även Markus Lindgjerdet till. Sundström reducerade för Thorengruppen, även det med sitt andra mål för kvällen, men Umeålaget hade inte orken att hämta sig.

I den avslutande perioden spelade Örebro tämligen behärskat hem vinsten. Emil Lundmarks 5-2 halvvägs in blev spiken i kistan och i slutminuterna sprang närkingarna ifrån till klara 7-2. Segern var Örebros andra i följd, dessutom ligger nykomlingen nu jämsides med tolvan AIK i kampen om nytt kontrakt. Vad gäller Thorengruppen skiljer nu nio poäng upp till nedflyttningsstrecket.