Helsingborg
FCH

Gullberg hjälte i skånska slaget - Höllviken vände

3 december 2017 18:50

Helsingborg hade ledningen med 0-3 och greppet om Skånederbyt - då hämtade Höllviken mirakulöst upp till vinst efter förlängning.

Höllviken - Helsingborg 5-4 e.för. (0-2, 0-1, 4-1, 1-0)

Mål Höllviken: Christoffer Andersson 2, Pontus Karlson Martell, Johannes Wilmhelmsson, Jacob Gullberg

Mål Helsingborg: Jonathan Skoglösa, Daniel Sebek, Andreas Lindholm, Jonathan Nilsson

Formstarka Helsingborg rullade söderut med tre raka segrar inför ett skånskt derby dit även Höllviken kom med blodad tand. De brandgula hade en uddamålsvinst över Pixbo i bagaget och jagade nya poäng, men hamnade i rejäl uppförsbacke. Det dröjde visserligen nästan tolv minuter, men sedan var det gästerna och Jonathan Skoglösa som kopplade kommandot.

Backens ledningsmål följdes upp av att poängmaskinen Jonathan Nilsson utökade till 0-2 för Helsingborg. I mittperioden fortsatte ränderna att dra ifrån, det genom Daniel Sebek som sköt 0-3 på passning från Linus Nordgren. Christoffer Andersson tände Höllvikens hopp tidigt i tredje och det satte fart på hemmalaget.

En stund senare reducerade även Pontus Karlson Martell, men när Andreas Lindholm sex minuter från slutet satte 2-4 gick Helsingborg mot segern. Andersson skapade ny nerv i slutminuten och med sju sekunder till godo ordnade Johannes Wilhelmsson den kvittering som innebar räddad poäng för Höllviken. Jacob Gullberg såg i förlängningen till att det även blev seger, lagets andra i rad. Prestigevinsten i slaget om Skåne satte även punkt för rivalen Helsingborgs segerrad.