Linköping knäckte serieledaren

22 november 2017 20:45

Efter en mållös förstaperiod vaknade mötet till i Linköpings Sporthall. En jämn och målrik mittenakt följdes upp av en stark tredjeperiod av Linköping, som drog det längsta strået och plockade samtliga tre poäng.

Linköping - Falun 8-5 (0-0, 4-5, 4-0)

Mål Linköping: Felix Lanver, Andreas Nordh, Gustav Fritzell, Oskar Seth, Joel Dagman 2, Matej Jendrisak, Martin Karlsson

Mål Falun: Emil Johansson 2, Omar Aldeeb, Alexander Galante Carlström, Malte Lundmark

Linköping blev det andra laget för säsongen att besegra de regerande mästarna IBF Falun. Detta efter en drabbning i Linköpings Sporthall på onsdagskvällen.

Det var inte förrän i den andra perioden som de över 1100 åskådarna skulle få se de första målen trilla in. Hemmapubliken var de som fick jubla först, när Felix Lanver spräckte nollan tidigt - och kort därefter var det utökat genom Andreas Nordh. Nio mål prickades in i mittperioden, ur vilken Falun skulle gå segrande efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge.

Men i den tredje tände hemmalaget till. När Joel Dagman smällde in kvitteringen till 5-5 kom ytterligare två mål inom loppet av en minut, signerade tjecken Matej Jendrisak samt Mattias Karlsson. Linköping höll undan och kunde med en sekund kvar sätta 8-5 i bortalagets nät, vilket innebar tre nya poäng för östgötarna.