DAL

7-2-seger för Växjö – igen

18 november 2017 20:45
SSL Herr

För andra matchen i följd besegrade Växjö sitt motstånd med 7-2. I den elfte SSL-omgången var det Dalens att åka tomhänta från Fortnox Arena - i en match där Ludwig Persson glänste lite extra.

Växjö - Dalen 7-2 (0-0,2-1,5-1)

Mål Växjö: Ludwig Persson 4, Niklas Ramirez, Karljohan Ahlroth, Victor Hansson

Mål Dalen: Alexander Hedlund, Ketil Kronberg

Växjö tar nya kliv i SSL-tabellen efter lördagskvällens seger mot Dalen. För andra matchen i följd vann laget med 7-2 - och ännu en gång var Ludwig Persson en av förgrundsfigurerna i smålänningarnas lag.

Trots de relativt höga sifforna var det en mållös första period som publiken i Fortnox Arena fick skåda. Målen började inte ramla in förrän i mitten av den andra perioden, där bortalaget först tog ledningen för att sedan se nämnde Ludwig Persson skriva in sig i målprotokollet dubbla gånger.

I den tredje perioden var det desto målrikare. Dalen kvitterade genom Ketil Kronberg tidigt, men därefter var det Växjö som tog tag i taktpinnen. Innan Niklas Ramirez och Ludwig Persson smällde in varsinn boll i nät, utnyttjade man två raka powerplay där det återigen skulle smälla bakom bortalagets burväktare. Victor Hansson avslutade sedan målskyttet med sitt 7-2-mål, vilket innebar tre nya poäng för Växjö.

I skrivande stund tar sig laget i och med segern upp på en tredjeplats i SSL-tabellen.