Örebro
ORE

Växjö tillbaka på vinnarspåret

15 november 2017 21:05

Växjö kom till dagens möte med två raka förluster i bagaget. Smålänningarna gick tydligt för en seger mot Örebro som hade svårt att få igång målproduktionen, vilket innebar att hemmalaget kunde vinna med 7-2.

Växjö-Örebro 7-2 (2-2,3-0,2-0)

Mål Växjö: Ludwig Persson 2, Victor Hansson, Filip Kjellsson, Karljohan Ahlroth, André Andersson, Felix Göthberg

Mål Örebro: Emil Lundmark, Simon Jirebeck

Det var en jämn första period mellan Växjö och Örebro där lagen turades om att ta ledningen de första 20 minuterna. I mittenakten var det sedan hemmalaget som gasade på och vann såväl målmässigt som skottmässigt i en period där det var klar fördel för hemmalaget. Ludwig Persson och Karljohan Ahlroth gjorde två respektive ett mål och hemmalaget hade tagit ledningen med 5-2 inför den sista perioden.

Den sista perioden blev även den mållös för gästande Örebro och André Andersson och Felix Göthberg utökade ledningen för hemmalaget till 7-2 - som också blev slutresultatet. Detta innebär att Växjö nu är uppe på en fjärdeplats i tabellen och är tillbaka på vinnarspåret.