Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Fem snabba inför kvarten: Enström mot Stefansson

21 mars 2019 18:00
SM-slutspel Herr

Ikväll startar SM-slutspelet med Falun mot Pixbo Wallenstam som en av fyra stekheta kvartsfinaler. SSL.se tar den sista tempen på lagens stjärnspelare - läs vad Rasmus Enström och Andreas Stefansson har att säga.


Hur är känslan över att slutspelet äntligen drar igång?

Enström, Falun: – Det känns som serien blev extra lång på något konstigt sätt i år. Så skönt att det roliga börjar. Vi är redo!

Stefanssson, Pixbo: – Sjukt kul så klart! Detta har man längtat efter ett tag nu!

Vad säger du om att möta Pixbo kontra Falun?

Enström, Falun: – Lurigt lag. Det gäller att vi presterar på topp för att vinna. Vi är ett bättre lag och ska visa det under matchserien.

Stefanssson, Pixbo: – Underbart! Mycket publik och bra innebandy. Sen blir det minst två stopp på min favoritbensinmack Rattugglan i Mariestad, och det känns mycket bra.

Kommentar på det seriespel som ni har bakom er?

Enström, Falun: – Vi har varit lite ojämna i prestation, inget nytt där. Vi har slagit målrekord. Så jag tycker att seriespelet är godkänt.

Stefanssson, Pixbo: – Upp och ner. Lite slarvigt att inte lösa topp fyra, men vi tar ändå med oss några fina insatser från säsongen som gör att vi går in i slutspelet med högt självförtroende.

Vad blir nyckeln i kvartsfinalen?

Enström, Falun: – Nyckeln är att hela laget kommer upp i nivå. Exakt som alla andra lag. Sen är målvakterna superviktiga i ett slutspel, och där har vi det bästa målvaktsparet i Rehn och Lilja.

Stefanssson, Pixbo: – Nyckeln blir att ha autofire. Vi måste skjuta mycket och skapa många situationer framför Faluns mål.

Hur slutar kvartsfinalserien?

Enström, Falun: – Vi vinner den!

Stefanssson, Pixbo: – Fråga bläckfisken Paul, som förutspådde matcher i VM 2010 i fotboll. För jag har ingen aning!