29 Mar 4 matcher
30 Mar 4 matcher

Jönköping plockade efterlängtad seger

15 oktober 2017 18:13

Femte gången gillt - nykomlingen Jönköpings första seger i SSL är ett faktum. Detta efter att smålänningarna slagit Höllviken på bortaplan med 5-2 på söndagskvällen.

Höllviken-Jönköping 2-5

Mål Höllviken: Pontus Karlson, Johannes Wilhelmsson

Mål Jönköping: Simon Karlsson, Anton Hedin, Oskar Malmgren, Rickard Hessmer, Tobias Zälle

Det skulle ta fem omgångar innan nykomlingen Jönköping fick segerjubla för första gången den här säsongen. Den efterlängtade trepoängaren kom borta mot Höllviken där framförallt smålänningarnas två första perioder banade väg för skalpen i Skåne.

Oskar Malmgren inledde målskyttet i Halörhallen efter knappt fyra minuter och innan den första akten var över hade nykomlingen gått upp i en tvåmålsledning signerad Tobias Zälle. Samma siffror fick man med sig även i period nummer två och inför den tredje hade man vittring på säsongens första seger.

Trots två tidiga reduceringar från ett vilt jagande Höllviken höll Jönköping undan och kunde till slut vinna matchen med 5-2. Därmed går man om Team Thorengruppen i botten och placerar sig i skrivande stund på samma poäng som AIK.