Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

SSL Dams upptakt - sagt på scenen

11 september 2018 16:45
SSL Dam

Tränartipsen är gjorda, lagen presenterade och förhandssnacket i full gång. SSL Dam höll upptaktsträff på tisdagen - här kommer de hetaste citaten från respektive lag.


Lovisa Nilsson, Örnsköldsvik, på frågan om att möta mästarna IKSU i premiären:

– Det kommer att bli jättekul, så klart blir det tufft. Men det blir en bra rivstart för oss. Jag tror att vi vill börja mot IKSU faktiskt.

Cornelia Fjellstedt, IKSU, om de tunga namn som mästarlaget tappat:

– Det blir en liten generationsväxling, det har vi haft föregående år också. Vi är vana vid just det snacket. Men det är fantastiska tjejer som vi tappar, det är tufft på så sätt. Men vi har en bra och bred trupp fortfarande.

Elin Roos, Endre, om att gotlänningarna tippas som SSL-trea:

– Att de tippar oss i topp tre är ett tecken på att de tror att vi gör något bra. Det är en press helt klart.

Linnea Juhlin, Karlstad, om lagets målsättningar för kommande säsong:

– Karlstad hade en tuff säsong förra året. Många tippade dem väldigt bra och de hade ett bra lag på pappret, kanske det bästa som Karlstad någonsin haft. Nu är det lite nystart i år, men vi vill absolut vara bättre än förra året. Sen är målet att hänga kvar.

Andrea Envall, Warberg, om säsongen som väntar:

– Vi bygger vidare på den slutspurt som vi gjorde förra säsongen. Vi tar med allt det positiva. Nu ska vi upp på slutspelsplats, vi har alla förutsättningar för det.

My Kippilä, KAIS Mora, om den press som finns på ett topptippat Mora:

– Man tänker inte på det. Jag spelar i Mora som varje år går för guld och satsar mot det.

Amanda Boström, Sirius, om målsättningarna från Uppsalalaget på kommande säsong:

– Klart att vi går för slutspelet i år också, det är en målsättning som vi har. Vi har en bra känsla och med lite nyförvärv blir vi spännande att se . Ett definitivt slutspelslag.

Gabriella Strandberg, Jönköping, om vad man kan vänta sig av JIK:

– Vi var sena in med en tränare, det blir svårt att sätta mål då. Men absolut siktar vi på att vara bättre än förra året. Jag siktar personligen på att vi ska gå till slutspel. Men det kan jag inte sitta här och lova heller.

Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam, om att starta upp SSL 2018/2019 med premiär mot Täby:

– Det ska bli kul att serien drar igång för det första. Sen att göra det mot Täby, som är ett topplag där det brukar vara tuffa matcher. Jag tror att vi vann båda förra året, det är bra att ha med sig.

Moa Tschöp, Täby, om sin succésäsong med poängligavinst, VM-guld och pris som årets back:

– Den var ganska maxad, det var bara ett SM-guld som saknades. Då hade det varit en perfekt säsong för egen del. Jag har hållit en hög nivå i många år, jag vet vad som krävs. Erfarenheten som jag har tagit med mig från alla säsonger i SSL gör att jag vet vad som behövs.

Matilda Wirthig, Dalen, om att ha blivit årets målvakt och gjort landslagsdebut:

– Det var en väldigt bra säsong, svårt för mig att peaka den. Jag vill fortsätta att jobba stenhårt och drömmen är fortfarande landslaget. Att komma med på samlingarna där.

Jorunn Göransson, Göteborg, om att ha tagit sig till SSL:

– Vi har jobbat för det i flera år, det är det som gjort att vi nu gått upp. Det var vår tur. Vi är ett starkt gäng helt enkelt.

Emma Hellberg, Rönnby, om vad som skiljer laget från föregående år:

– Dels har vi fått en säsong till på alla som var unga förra året. Många av de som vi värvat är stora individualister. Vi har ett starkt lagbygge generellt, men jag tror att vi kan behöva de här individualisterna som vill kliva fram och avgöra.

Yamou Njai, Malmö, om att skåningarna tippas utanför slutspel:

– Först och främst är det ett skämt att Dalen är tippade före oss. Sirius också. Men särskilt Dalen alltså, jag sätter oss före dem absolut. Vi tänker annorlunda i Malmö och det är skillnaden, därför ska vi sätta målet slutspel. Vi vill vinna varje match.