Fredag
15 Feb 6 matcher
Lördag
16 Feb 3 matcher
Söndag
17 Feb 10 matcher
Idag 1 match
Onsdag
20 Feb 4 matcher
Torsdag
21 Feb 1 match
Fredag
22 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 5 matcher
Söndag
24 Feb 9 matcher

SSL Herrs upptakt - sagt på scenen

11 september 2018 17:30
SSL Herr

Giganterna rustar för ny guldduell, ett glödhett VM närmar sig och intressanta värvningar har gjorts. SSL Herrs upptaktsträff bjöd på mycket - här kommer citaten.


Emil Johansson, Falun, om att nu dela kaptensrollen med Rasmus Enström:

– Det faller sig naturligt för mig. Vi är många ledare i vårt lag, Rasmus är kanske inte kaptenen som talar mest. Där har vi istället mig och Galante. Jag är mer verbal än Rasmus och det är vad jag ska bidra med.

Johan Eriksson, Sirius, om att ständigt stå i skuggan av stadsrivalen Storvreta:

– De vinner guld och de vinner serien, medan vi hamnar utanför slutspel som vanligt. Det är inget snack om att Storvreta är bäst i Sverige och det är bara för oss att köra på. Vi ska försöka vinna mot dem och visa att vi är bäst i Uppsala.

Markus Jonsson, Växjö, om vilken målsättning som laget satt på kommande säsong:

– Det är som vanligt med Niklas (Nordén), vi kör inte med resultatmål. Det är mer prestationsanpassat. Klart att vi vill vinna, vi ställer upp och tävlar för att ta SM-guldet.

Matej Jendrisak, Linköping, om hur han ser på VM i hemlandet Tjeckien:

– Det är riktigt viktigt för oss och för mig, just eftersom att VM går i Prag. Det ska bli riktigt stort att uppleva. Över hela landet blir det många som kommer att se matcherna. För mig som landslagets kapten är det större press, men jag känner att vi kan göra ett bra VM.

Mattias Samuelsson, Storvreta, om vad nyförvärvet Rasmus Sundstedt får för betydelse:

– Se till att vi vinner matcher så klart. Han är ju en favoritspelare för mig, jag har höga förväntningar på honom. Han gör oss så klart bättre,, sen är det upp till honom. Han har alltid varit den eviga talangen och det är dags att ta för sig mera.

Måns Parsjö-Tegnér, Dalen, om hur västerbottningarna ska få fart på sin offensiv:

– Det blir vår stora utmaning. Att bli ett mer spelande lag, styra matchbilder och på så sätt göra mer mål och ta mer poäng.

Simon Jirebeck, Örebro, om förlusten av Simon Palmén och Örebros bottenplacering i tipset:

– Det är tungt att tappa, han gjorde många poäng och är svår att ersätta. Vi blev tippade i botten förra året också. Vi gillar att slå ur underläge, inga problem för oss. Vi har ett ungt lag coh många hungriga som vill visa framfötterna.

Patrik Malmström, Lindås, om vad SSL-publiken kan vänta sig av nykomlingen:

– Vi kan bli en obekväm överraskning för många lag i år. Vi spelar kanske inte som alla andra, vi har vår spelidé och kör på den fullt ut.

Kim Nilsson, Kalmarsund, om att äntligen vara tillbaka i SSL:

– Fyra säsonger sedan... Jag har längtat otroligt mycket och det är jätteskönt att vi lyckades. Jag kostade ganska mycket pengar och Kalmarsund hade en enorm satsning.

Pontus Karlson Martell, Höllviken, om vad som behövs för att Höllviken ska lyfta i tipset:

– Kanske lite fler nyförvärv nästa säsong. Jag tycker väl att den där placeringen känns rätt rimlig. Om det är någon som har något tips på ett nyförvärv så räck upp handen. Vi har Sveriges finaste strand!

Otto Weidman, Jönköping, om vad JIK lärt sig av comebacksäsongen i högstaligan:

– Framförallt tar vi med oss att alla fått ett år att känna på det. Det är en ny känsla att komma till den högsta serien. Som sagt var det för 17 grabbar en ny grej, rutinen därifrån tar vi med oss nu.

Kasper Hedlund, Mullsjö, om att efterträda David Gillek som ny lagkapten:

– Väldigt stort att vara kapten i sin moderförening. Det är ett A-lag som jag verkligen sett upp till. Sen har jag varit en informell ledare i laget väldigt länge, nu blir jag det formellt också.

Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam, om hur de starka nyförvärven ska ta laget förbi kvartsfinalen:

– Vi har haft problem där i många år. Det är det vi lägger mycket fokus på, just att bli bättre när det drar ihop sig. Laget i stort och de här spelarna tror jag kan göra ett bättre slutspel.

Jonathan Nilsson, Helsingborg, om slutet på den finska FCH-eran och vad den gett:

– Man har lärt sig lite nya ord. De har kommit hit och bidragit med väldigt mycket, men föreningen valde att ta ett annat steg nu. Jag kan bara hålla med och tycka att det är rätt. Lagsammanhållningen som den är nu har aldrig varit bättre under den tid som jag varit här.